“Collega’s spreken me makkelijk aan.”

Voormalig stagiaire Sandjana Ramgoelam (22) werkt nu fulltime op HR

Nadat ik in 2022 mijn opleiding Human Resource Management had afgerond, kon ik hier fulltime aan de slag op de HR-afdeling. Ik kende het bedrijf al goed, want ik had er al stage gelopen en een bijbaantje gehad. Dat was kennelijk van beide kanten goed bevallen, want ik was direct welkom. 

Alles op HR-gebied

We zijn hier op de afdeling met z’n tweeën. Samen doen we eigenlijk alles op HR-gebied, zonder dat de taken heel strikt verdeeld zijn. Een flink deel van ons werk bestaat nu natuurlijk uit werving & selectie, maar we besteden ook de nodige tijd aan bijvoorbeeld ziektebegeleiding en ontwikkelmogelijkheden voor de medewerkers. Daarnaast maken we allerlei analyses en overzichten, die we delen met medewerkers, voormannen en directie. 

Blijven groeien

De veelzijdigheid maakt deze functie voor mij ideaal, want ik wil graag kennis opdoen van zoveel mogelijk aspecten van het vak. Hier ben ik betrokken bij alles wat er gebeurt en kan ik zelf ook blijven groeien. Het is ook fijn dat we na corona nu weer allemaal gewoon op locatie kunnen werken. Ik vind het belangrijk dat wij als afdeling zichtbaar zijn voor de medewerkers, dat zij echt het idee hebben dat wij er voor hen zijn. Collega’s spreken me ook makkelijk aan, ze weten me letterlijk te vinden. 

Lage drempels

De sfeer bij het bedrijf is warm. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en de drempels zijn laag. Als ikzelf bijvoorbeeld met Excel ergens niet uitkom, kan ik gewoon even naar een andere afdeling stappen om tips te vragen. Verder mogen mensen hier af en toe een fout maken, als ze er maar van leren. Het wordt niet meteen onvriendelijk, een foutje wordt meer gezien als een ontwikkelmoment. Die benadering vind ik ook heel prettig.  

Sandjana Ramgoelam

“Gelukkig is er in elke nieuwe situatie ook weer een nieuwe kans om verder te groeien.”

“Het is leuk, gevarieerd werk, elke dag is anders.”

“Vroeger werkte ik als douanier in Syrië, nu is dit een uitdaging!”