125-jarig bestaan gevierd met nieuwe drukpers

Op 12 oktober 2021 vierden wij ons 125-jarig bestaan. Deze mijlpaal werd feestelijk gemarkeerd met de officiële ingebruikname van een ultramoderne Comexi drukpers. 

De officiële handeling werd op ons hoofdkantoor in Rotterdam verricht door burgemeester Aboutaleb. Met deze nieuwe drukpers is Royal Sens een van de eersten in Europa. 

Klaar voor de toekomst

Royal Sens heeft zich in zijn 125-jarig bestaan doorontwikkeld van kleinschalige drukkerij tot een van de grootste kwaliteitsspelers op het gebied van labelproductie in Europa. Om die status te bereiken, hebben we met name de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het innoveren en verduurzamen van onze activiteiten. De aanschaf van de nieuwe drukpers is daarvan een recent voorbeeld. 

Links: host Jörgen Raymann, midden: burgemeester Aboutaleb, rechts: Jan Geitenbeek

Onze directeur Jan Geitenbeek: “Wij zijn enorm trots op wat we als Royal Sens hebben bereikt. Door in goede én slechte tijden te blijven ontwikkelen en te focussen op kansen en mogelijkheden, staan we waar we nu staan. De ingebruikname van de nieuwe pers is hierin een belangrijke nieuwe stap. Met de pers kunnen we flexibeler en milieuvriendelijker inspelen op de vraag van onze klanten. Door de groei van het aantal huismerken hebben we steeds vaker te maken met kleinere oplages en meer variaties in labeldesign. Met de nieuwe pers hebben we bovendien 60% meer capaciteit in huis.”

Van kleinschalige drukkerij naar internationale kwaliteitsspeler

Royal Sens werd in 1896 in Rotterdam opgericht als Stadler & Sauerbier. Ons bedrijf ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een prijswinnend producent van papieren etiketten voor food- en non-foodverpakkingen. In 1996 ontvingen we de Koninklijke status en gingen we verder onder de naam Royal Sens (kort voor Stadler EN Sauerbier). In 2008 startte Royal Sens, dat inmiddels ook een productielocatie in Enschede en verkoopkantoren in Engeland en Duitsland had, met het produceren van PVC-labels. In 2019 rolde ons bedrijf onder de vleugels van nieuwe aandeelhouder Quadrum Capital een omvangrijk investeringsprogramma van 8 miljoen euro uit om verdere groei mogelijk te maken.

Tipografic is joining forces with Royal Sens

Lees verder

AA+ en A+ BRC-rating voor productielocaties

Lees verder

Sander Koster volgt Jan Geitenbeek op als algemeen directeur Royal Sens

Lees verder