“Het is leuk, gevarieerd werk, elke dag is anders.”

Mike Buitendijk (29) ontdekte een nieuwe wereld bij Royal Sens

In 2019 ben ik bij Royal Sens begonnen als assistent-drukker, na een tip van een vriend. Ik had geen grafische achtergrond, daarom ben ik na een tijdje begonnen met de opleiding tot drukker. In 2021 heb ik mijn diploma gehaald en sindsdien ben ik als volwaardig drukker aan het werk. 

Collega’s werden vrienden

Ik werk hier met een moderne en superefficiënte Comexi-pers. Daarvan staat er maar één in Nederland, en ik ben een van de acht personen in Nederland die zo’n pers kunnen besturen. Als operator bewaak ik de kwaliteit van wat we hier produceren. Dat betekent vooral heel scherp zijn, van de technische voorbereiding tot en met het moment dat de etiketten van de pers komen. Het is leuk, gevarieerd werk, elke dag is anders. En de sfeer op de afdeling is prima. Enkele collega’s uit mijn ploeg zijn echt vrienden van mij geworden. 

Vooruitgang maken

Als je hier vooruitgang wilt maken, is daar ook ruimte voor. Als je maar laat merken dat je bepaalde ambities hebt. Hier op de werkvloer kun je bijvoorbeeld een BHV-diploma of heftruckcertificaat behalen. Je kunt ook stappen zetten richting vervangend voorman of voorman. In zo’n functie kun je dan je leidinggevende capaciteiten laten zien, en dat kan weer een opstap zijn naar een andere plek binnen het bedrijf, bijvoorbeeld op kantoor. 

Meepraten

Sinds ik lid ben van de Ondernemingsraad, kan ik meepraten over allerlei zaken die spelen binnen het bedrijf. Dat vind ik waardevol, ook omdat ik zo een goede vertegenwoordiger van mijn collega’s kan zijn. Wat ik ook graag doe, is proberen onze branche naar buiten toe aantrekkelijk te maken voor anderen. Misschien kan ik hier ooit nog wel eens praktijklessen geven, dat zou ik ontzettend leuk vinden.

– Mike Buitendijk

“Vroeger werkte ik als douanier in Syrië, nu is dit een uitdaging!”

“Collega’s spreken me makkelijk aan.”

“Gelukkig is er in elke nieuwe situatie ook weer een nieuwe kans om verder te groeien.”